Vuxenkurser i SKÖVDE - start vecka 41!

Vuxenkurser i SKÖVDE – start vecka 41!

Är du över 18 år eller över och sugen på att börja dansa?! Då har du kommit rätt!

Vecka 41 startar vi upp nya vuxenkurser på dansskolan i SKÖVDE. Varje kurs är 7 lektioner och du kan välja mellan att lösa en kursavgift eller att köpa ett 10-kort. 10-kortet kan du använda på ALLA våra vuxenkurser á 60 minuter och även på Latino Moves.

Till nedanstående kurser krävs en anmälan som du gör på fliken ”Anmäl dig”. Vill du anmäla dig för att prova en gång önskar vi ändock en anmälan.

Onsdagar kl.19.30-20.30 Modernt vuxna N1 – Lärare Judith Sjöstedt

Torsdagar kl.18.30-19.30 Dancehallqueen/Twerk vuxna N1 – Lärare Victoria Wackelin
Torsdagar kl.19.30-20.30 Magdans vuxna N1 – Lärare: Victoria Wackelin

Modernt

I den moderna dansen blandas klassiska tekniker med nytänkande idéer och rörelsemönster. Här kan vad som helst hända! Modern dans är i konstant utveckling och det finns stort utrymme till fritolkning. Några delar som är centrala i den moderna dansen är floorwork, contract/releaseteknik, att utnyttja kroppens egen tyngd, öka din smidighet samt en del akrobatiska rörelser. Musiken kan vara väldigt varierande och det vanligt att dansa till olika taktarter, instrumental eller alternativmusik. I Contemporary floorwork jobbar vi med att bli mjuka i rörelserna vi utför på golvet. Hur vi tar oss mellan en stående position till en sittande/liggande på ett så organiskt sätt som möjligt. Och hur vi kan röra oss utan för mycket ansträngning och spänning i kroppen.

Judith Sjöstedt

DancehallQueen/Twerk

Dancehall är den hypade, medryckande musik- och dansstilen från Jamaica. En kurs i de olika Dancehall-stilarna – old school, new school, queenstyle och twerk. Vi tränar teknik, groove, koreografier och får inblick i Dancehall som kultur. Twerk är ett samlingbegrepp för olika sätt att skaka rumpan som funnits länge i afro/karribiska/latinska danskulturer. Det är mycket fokus på rumpa och höfter och vi tränar grunderna och de olika teknikerna i twerk och wine (höftrullning) och dansar till Dancehallmusik.
Bilden kan innehålla: en eller flera personer, personer som står och utomhus
Victoria Wackelin