Våra åtgärder mot Covid-19

Våra åtgärder mot Covid-19

Senaste nytt

I fredags gick regeringen ut med förbud, som börjar gälla söndag den 29 mars, mot alla allmänna sammankomster och offentliga tillställningar på mer än 50 personer. Som ett privat företag, så räknas vi inte på samma sätt som en sammankomst (vilket de också förtydligade under presskonferensen). Man har också satt gränsen 50 för att Folkhälsomyndigheten, citat ”valt en nivå som möjliggör för föreningslivet att bedriva sådan verksamhet t.ex. träningsverksamhet inom idrottsrörelsen, där riskerna kan reduceras genom annan rådgivning om lämpliga åtgärder”, något som också förväntas förtydligas under början av kommande vecka.

Vi ser själva såklart över hur många personer som vistas i vår lokal samtidigt. Vi har inga grupper som överstiger 30 personer (snittet är ca 15/klass), och i dagsläget har vi en stor förståelse från övriga besökande som vistas minimalt i våra lokaler. Stort tack för det.

Vi bevakar och följer myndigheternas beslut och rekommendationer kontinuerligt. Vi har löpande kontakt med våra kollegor som driver dansskolor och Sveriges Dansorganisation (SDO) hjälper oss även med rekommendationer. 

För närvarande har vi gjort följande korrigeringar

• Vi har pausat all pardans

• Vi har reducerat direktkontakt, dvs två och två övningar 

• Vi städar extra noggrant varje dag. Akrobatik- och yogamattor samt balettstänger desinficeras.

• Vi har satt upp automater för handsprit utanför samtliga salar.

Det vi uppmanar alla besökande, kunder och elever är att visa omtanke och respekt mot varandra genom att:


• avstå en lektion om ni har feber, hosta eller luftvägsbesvär

• byta om hemma så långt det är möjligt

• göra vad ni kan för att undvika att vänta inne på dansskola

Övrigt

På grund av den situation vi befinner oss i kan vi inte säga så mycket om Vårshowerna. Vi återkommer inom kort med besked.

Helen med personal