Dans en idrott, en livslång glädje

Dans en idrott, en livslång glädje

I dagens barnidrott finns ett stort inslag av tidig utslagning. Detta bl a på grund av att man i  tidig ålder kräver specialisering, fokusering och total satsning på en viss idrott. Allt för ofta och för tidigt väljer ledare/tränare/föräldrar att slå isär kompisgrupper för att vinna en turnering eller för att nå tidiga resultat.
Detta leder ofta till att barn/ungdomar tappar lusten och slutar med den aktivitet de en gång brann för.

För mig är dansglädjen det viktigaste oavsett den nivå du befinner dig på. Vi bedriver undervisning i olika dansstilar för alla åldrar i alla nivåer. På Helens Dansskola ska man kunna dansa ”bara” för att det är roligt. Genom att skynda långsamt och låta barn vara barn vill vi skapa ett livslångt dansintresse. (Läs gärna min barndansfilosofi ”Det bästa för barnen”)

Tack vare denna inriktning har vi i dag en stor bredd på verksamheten. Genom bredden får vi även en stark topp. Tjejer från Helens Dansskola har bla vunnit SM i Disco vid flera tillfällen. Några har även gått vidare och livnärt sig på dans som yrke. Dock utgör tävlingsverksamheten en liten del av vår verksamhet.

Dansskolans målsättning är att förmedla dansglädje till människor i alla åldrar. Vi har bedrivit undervisning i Lidköping sedan 1988 och i Skövde sedan 2009.  Idag är vi en av västra Sveriges största dansskolor då vi tränar ca 1700 elever varje termin i rörelse och dans.

Välkommen till Helens Dansskola!

//Helen Hjelmqvist