Yvonne Schönborg-Strömer

Yvonne Schönborg-Strömer

Yvonne är uppvuxen i Göteborg och det är också där hon fått det mesta av sin dansträning. Började dansa som tre-åring så det har blivit många år med dans. Förutom utbildningarna i Göteborg har hon utbildat sig i Laban i England och i Los Angeles. Hon är också utbildad teaterpedagog.

Under sina år som dansare har hon haft förmånen att dansa för många olika pedagoger och koreografer vilket gör att hennes stil är lite av en fruktsallad. När Yvonne koreograferar/undervisar blandar hon och ger från både pardans, jazz, street, hip hop, modernt, afrikanskt och stepp.

Innan Yvonne flyttade till Skövde så undervisade hon på bl.a. Balettakademin, Artisten, Skara skolscen, dansstudio Move, Wendelsbergs teater och skolscen och Danshuset i Gbg. Frilansar som koreograf och, för att nämna några jobb, har hon under de senaste åren koreograferat för bl.a. Cabaret Lorensberg, Astrid Lindgrens värld och Diggilooturnén. Hon har jobbat med ett tjugotal av Sveriges mest kända artister men framför allt har hon jobbat med skådespelare i olika produktioner. Hon har själv sjungit och dansat i shower både i Sverige och utomlands.
2008 fick Yvonne Skövdes kulturstipendium för hennes insatser för kulturen i bl.a. Skövde.

Sen Yvonne flyttade till Skövde 2006 och fram till ht 2017 har hon regisserat och koreograferat 11 musikalproduktioner på Skövde Stadsteater och en i Borås. För att nämna tre riktiga publiksuccéer så har vi Cats, Grease och Flashdance på Skövde stadsteater och My fair lady i Borås.
(My fair lady med regi och koreografi av Yvonne. Cats och Flashdance med regi av Yvonne och nygjord koreografi delad mellan Yvonne och Madeleine Söderqvist. Grease med regi av Yvonne och koreografi delad mellan Yvonne och Jenny Rintakoski fd Norman.)
2017 regisserade Yvonne Familjen Addams.  

Hon har också de senaste åren hunnit med workshops på teater 2lång och importfestivalen i Göteborg plus att hon hunnit regissera två revyer på Falköpings stadsteater. 2017 vann  Erik Lund (text) och Yvonne(koreografi)  Karl Gerhard-Hatten för ett revynummer i hans anda.   Ht 2017 repar hon musikalen Cabaret med premiär på trettondagsafton 2018 och sen väntar regi och koreografijobb i Astrid Lindgrens Värld. 

Anmäl dig / mer info